Részletek

A projekt keretében egy újfajta, számos területen hasznosítható, QR-kódon alapuló technológia és annak fejlesztői környezete kerül kifejlesztésre és piacra vitelre.

A meghonosítani kívánt technológia lényege, hogy az azonosításra használt kód a korábbi egy darab statikus QR-kóddal ellentétben több kódból álló, mozgó, folyamatosan változó kódfolyamot tartalmaz. A statikus és a mozgó QR-kódot úgy lehet összehasonlítani, mint a fotót és a mozgóképet – az utóbbi lényegesen több információt tartalmaz, és rendkívül rugalmas. Egy statikus QR-kód 4-500 bájt méretű adathalmazt képes hiánytalanul tárolni, ezzel szemben egy mozgó QR-kódban elvileg végtelen mennyiségű adat tárolható – korlátot csak a kód beolvasási ideje szabhat.

A mozgó QR-technológia adatok optikai átvitelét valósítja meg digitális eszközök között, anélkül, hogy a fogadó és a küldő eszköz bármilyen rádiótechnikai, vagy fizikai kapcsolatba kerülne egymással; így a technológia teljesen platformfüggetlen. Az adatok átvitelét a küldő eszköz kijelzőjén megjelenő folyamatos jelsorozat biztosítja, melyet a fogadó eszköz kamerája érzékel és feldolgoz. A kódot így bármilyen kamerával rendelkező eszközzel be lehet olvasni - akár okostelefonnal, tablettel, vagy egy speciálisan erre a célra gyártott eszközzel is.

A projekt számokban

A támogatás összege: 49,96 millió forint

A támogatás mértéke: 59,87%

A projekt tervezett befejezése: 2019.03.31.

Vissza a főoldalra

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ha érdeklik megoldásaink, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi e-mail címen!

info@mobilid.hu